AKCIJA AVGUST  – trajne licence – 20%

Prehod iz vzdrževalno pogodbo na
archicad Collaborate

Zagotovite prihodnost svoje naložbe v Archicad s prehodom na Archicad Collaborate po primerljivi ceni vašega vzdrževanja

Prehod s vzdrževalne pogodbe na naročnino

Archicad collaborate:

  • Archicad 
  • BIMcloud SaaS
  • BIMx Pro
  • Tehnična podpora  
  • Graphisoft learn  – popusti

dodatne prednosti:

  • Ai visualizer – Cloud based

Zakaj prenesti licence:

Vsem uporabnikom z vzdrževalno pogodbo bo omogočen prehod na naročnino po trenutno aktualni ceni vzdrževalne pogodbe pod katerimi pogoji lahko naročnino podaljšate vse do leta 2028. 

To pomeni, da v kolikor naredite prehod naredite danes lahko začnete vaše projekte delati na strežnikih podjetja Graphisoft. Prav tako pa boste namesto vaših obstoječih licence prejeli “Cloud based” licence, katere vam bodo omogočale enostavno delo na  različnih napravah. 

Za informacije o drugih možnostih pretvorbe naročnine nas kontaktirajte.       

  • Cena primerljiva s  ceno vzdrževalne pogodbe
  • Kompatibilno do AC13
  • Plavajoča licenca
  • Možen kasnejši prehod nazaj na trajno licenco

Archicad Collaborate omogoča dostop do najnovejših funkcij in inovacij takoj, ko so uvedene. Z najnaprednejšimi orodji, ki so na voljo po predvidljivih cenah, lahko vaše podjetje le še poveča svojo učinkovitost in konkurenčno prednost.

Storitve v oblaku so dostopne na različnih področjih, v različnih geografskih območjih in pri različnih velikostih ekip. Povečajte ali zmanjšajte št. licenc glede na projekt in delajte v hibridnih okoljih z varnostjo in skladnostjo po industrijskih standardih.

Zaposleni nimajo izkušenj na področju IT? Ni problema! BIMcloud SaaS je tako enostaven za uporabo, da za hitro in varno izmenjavo datotek v oblaku ne potrebujete izkušenj na področju IT.

Še danes začnite uporabljati programsko opremo BIMcloud SaaS in izkoristite prednosti hitrega, učinkovitega in varnega dostopa do skupnih projektov v realnem času, ne glede na velikost projekta, lokacijo pisarn ali hitrost internetne povezave.

Možni scenariji:

 

KDO? Vsi uporabniki s sklenjeno vzdrževalno pogodbo

KDAJ? Do 31.10.2025 oziroma ob obnovi vaše vzdrževalne pogodbe

ZAKAJ? Uporabljajte zadnje tehnologije programa še naprej. Poleg pa prejmite dostop do BIMcloud SaaS strežnika ter delajte vaše projekte na oblaku. Vaše obstoječe licence pa zamenjajte s Sign-in tehnologijo. Delo na več različnih napravah nikoli enostavnejše.

 

  • Archicad Collaborate ( Archicad + BIMcloud SaaS + BIMx Pro)
  • Podpora in pomoč
  • Learn portal ( popusti vzdrževalne pogodbe in dodatno)
  • Cena – 800€/leto   (Redna cena Archicad collaboration 2150€+ddv/leto)
  • Sign-in licenca (plavajoča licenca)

KDO? Vsi uporabniki s sklenjeno vzdrževalno pogodbo

ZAKAJ? V kolikor vam sam program Archicad zadostuje in ne potrebujete dodatnega  prostora na strežniku podjetja Graphisoft za vaše projekte in menite, da v prihodnosti ne boste potrebovali sodelovati z drugimi na centralni datoteki.  

  • Archicad 
  • Podpora in pomoč
  • Learn portal ( popusti vzdrževalne pogodbe)
  • Cena – 800€/leto  ( le do leta 2026)
Naš nasvet

Na podlagi trenutno poznanih informacij in ponudbe vam trenutno svetujemo prehod na naročnino, saj v sklopu trenutne ponudbe dobite v uporabo poleg samega programa Archicad tudi BIMcloud SaaS strežnik na katerem lahko sodelujete s komerkoli z enako licenco. Prav tako pa dobite nov tip licence, ki je  “Cloud based” in vam omogoča enostavno delo na več različnih napravah s “Sign-in” tehnologijo. 

V sklopu paketa Archicad collaborate prav tako pridobite dostop uporabe  zadnje verzije AI visualizer.

V kolikor pa se v prihodnosti odločite prekiniti naročnino in se vrniti na nazaj trajno licenco ki ste jo imeli ob prehodu, je to prav tako mogoče.

Novo Archicad obdobje

Od trajne Archicad licence

Do naročnine v oblaku

Samo za namizje

Archicad deluje kot namizni program. Vse funkcije se izvajajo na lokalnem računalniku.

Delovanje v oblaku

Archicad je namizna aplikacija, ki deluje v oblaku. Razširite lokalne funkcije z zmogljivostmi, kot je Archicad AI Visualizer.

Teamwork

Archicad omogoča timsko delo na projektih z vgrajeno funkcionalnostjo Teamwork BIMcloud Basic na lastnem strežniku.

BIMcloud SaaS

Moderno, oblačno okolje sodelovanja podpira učinkovito delejnje projektov med sodelavci na vedno dostopnih strežnikih podjetja Graphisoft

Autosave

Archicad samodejno shranjuje spremembe na projektu v lokalno datoteko za dodatno varnost v primeru težav z računalnikom.

Oblačne varnostne kopije

Archicad Collaborate ponuja dodatne varnostne možnosti in napredne funkcije obnove projekta neposredno na oblaku.

Vzdrževalna pogodba

Graphisoftova vzdrževalna pogodba (SSA/Forward) zagotavlja lokalno podporo in nadgradnje programa.

Oblačna naročnina

Graphisoft oblačna naročnina ponuja vedno aktualno verzijo in dostop do naprednih oblačnih storitev brez dodatnega stroška.

Letne nadgradnje

Uporabniki z vzdrževalno pogodbo so upravičeni do nadgradnje na novo verzijo enkrat letno, vendar le do leta 2026.

Sprotno posodabljanje

Imetniki naročnine na Archicad so deležni takojšnje posodobitve, takoj ko jo izda Graphisoft.

Trajne licence

Imetniki trajne licence imajo pravico do doživljenjske uporabe njihove kupljene programske opreme.

Oblačne naročnine

Povečajte ali zmanjšajte število licenc glede na vaše trenutne potrebe. Letne, triletne ali mesečne naročnine vam omogočajo večjo prilagodljivost.

BIM za prihodnost

Izkoristite agilne, odzivne in posodobljene programske rešitve takoj, ko se pojavijo na trgu – zahvaljujoč našemu prilagodljivemu modelu naročnine

Plačilo
  1.  Preko spletnega portala z kupon kodo
  2. Preko podjetja PilonAEC d.o.o.  z ponudbo 
  • primerljiva cena  z vključenim programom BIMcloud SaaS
  • kompatibilnost do verzije AC13
  • Plavajoča licenca
  • Možen prehod nazaj na trajne licenceI
Plačilo
  1.  Preko spletnega portala
  • primerljiva cena  z vključenim programom BIMcloud SaaS
  • kompatibilnost do verzije AC13
  • Plavajoča licenca
  • Možen prehod nazaj na trajne licenceI
Plačilo
  1.  Preko spletnega portala 
  2. Preko podjetja PilonAEC d.o.o.  z ponudbo 
  • primerljiva cena  z vključenim programom BIMcloud SaaS
  • kompatibilnost do verzije AC13
  • Plavajoča licenca
  • Možen prehod nazaj na trajne licenceI

Vprašanja in odgovori

Ali je prehod na naročnino obvezen?

Ne. Prehod na naročnino ni obvezen. So pa trenutni pogoji najboljši za izvedbo prehoda, saj v sklopu prehoda prejmete dostop do paketa Archicad Collaborate, ki vključuje tudi BIMcloud SaaS strežnik. V kolikor ponudbo zavrnete in želite ostati na vzdrževalni pogodbi (SSA/FORWARD) se vam  vzdrževalna pogodbo lahko obnovi še eno leto.  

Graphisoftov program prehoda „SSA/Forward to Subscription“ naj bi bil večletni program. Pod trenutnimi pogoji pa bo izvedljiv le med 1. novembrom 2024 in 31.oktobrom 2025. Podjetje prehod na naročnino lahko naredi le v času obnove sklenjene vzdrževalne pogodbe. Prehod na naročnino bo možen tudi po navedenem datumu, a pod drugimi pogoji.

Do prehoda na naročnino pod trenutnimi pogoji so opravičena podjetja/uporabniku s sklenjeno vzdrževalno pogodbo (SSA/FORWARD) na dan obnove njihove vzdrževalne pogodbe.

Ne, družba Graphisoft bo končalo prodajo trajnih licenc v skladu z napovedanim časovnim načrtom. Novi uporabniki lahko trajno licenco kupijo še do 31.12.2024.  Za obstoječe uporabnike pa bo nakup novih trajnih licenc možen do 31.12. 2025. 

Prehod na naročnino je izvedljiv ob obnovi vaše vzdrževalne pogodbe. Pred obnovo vas bomo o možnosti prehoda ponovno obvestili, lahko pa nas kontaktirate že prej, da se bolje pripravite na prehod.

Vzdrževalne pogodbe bo možno  pretvori v času obnove pogodbe. Lahko boste pretvorili vse hkrati ali vsako licenco posamično v časi obnove pogodbe. V kolikor uporabnik želi uskladitev končnega datuma vseh pogodb mora narediti prehod v najzgodnejšem terminu obnove.

Da

Ob prehodu na naročnino se vaše obstoječe trajne licence za zagotavljanje združljivosti  s starejšimi verzijami programa Archicad pretvorijo v starejšo verzijo Archicad 25. V primeru preklica naročnine v prihodnosti bodo vaše trajne licence nadgrajene nazaj na vašo aktualno verzijo v času prehoda na naročnino.

Minimalno eno leto. Za prehod na naročnino ponujamo letne pogodbe s samodejnim podaljšanjem vsako leto.  Naročnino lahko po obdobju enega leta prekineta in preideta nazaj na uporabo trajne licence, a potem ne morete več skleniti naročnine pod enakimi pogoji.  

Ne. V okviru prehoda na naročnino v Sloveniji ne. 

JA. Glej zgornji odgovor na vprašanje “Kaj se zgodi s trajnimi licencami….”

Graphisoft za naročnine v sklopu prehoda ponuja predvidljivo ceno v prihodnosti. Do leta 2028 je zagotovljeno največje letno povišanje cen za 8%. Prilagoditve cen po tem obdobju bodo ostale postopne .

Da. Vzdrževalno pogodbo ArchiPLUS / BIMplus (SSA/FWD) lahko ohranite še eno leto in ob naslednjem podaljšanju pretvorite v naročnino. Trenutna  ponudba z trenutnimi pogoji pa velja le do 31.10.2025.

Ne. Uporabniki, ki se odločijo zapustiti program “Prehod  na naročnino” in se želijo vrniti trajne licence brez vzdrževalne pogodbe. Kasneje ne morejo ponovno skleniti naročnine pod enakimi pogoji. 

Obstoječe (prej kupljene) licence strank so neodvisne od programa pretvorbe „SSA/Forward to Subscription“, zato za te licence veljajo Graphisoftovi standardni pogoji naročnine (vključno s cenami).

Zakaj podjetje Graphisoft prehaja na naročniško obliko licenciranja

Naši uporabniki želijo, da smo inovativni in uporabljamo najsodobnejšo tehnologijo. Poleg tega v konkurenčnem okolju potrebujemo vzdržen poslovni model. Do leta 2020 je bila trajna licenca in vzdrževalna pogodba uveljavljen poslovni model, danes pa je jasno, da vzdržen pomeni naročniški model, ki zagotavlja, da lahko nenehno vlagamo v naše rešitve. Razlika ni v ceni, temveč v uporabi najboljše razpoložljive tehnologije. Hkrati spoštujemo želje naših strank – zato je naš prehod na naročniški model zelo postopen.

Graphisoftov program prehoda „SSA/Forward to Subscription“ naj bi bil večletni program. Sedanji pogoji ponudbe veljajo do 31. decembra 2024, ko bo program pregledan in bodo njegovi pogoji prilagojeni za obdobje po letu 2024.

Graphisoftov program za pretvorbo „SSA/Forward to Subscription“ je za stranke neobvezen. To pomeni, da bo Graphisoft še naprej podpiral licence Archicad z aktivnimi pogodbami SSA/Forward.

Archicadove trajne licence brez aktivne vzdrževalne pogodbe (SSA/Forward) dajejo strankam pravico do neomejene uporabe programske opreme Archicad. Ker novih sklenitev vzdrževalnih pogodb v prihodnje ne bo več na voljo, trajne licence ne bodo posodobljene z najnovejšim razvojem programske in strojne opreme.

Imetniki vzdrževalnih pogodb (SSA/Forward) lahko ob koncu obdobja vzdrževalne pogodbe preidejo na naročnino Archicad Collaborate. Za triletne vnaprej plačane naročnine Graphisoft zagotavlja enakopravno ceno kot za SSA/Forward za začetno obdobje naročnine in enak odstotek popusta pri prvem podaljšanju. Na voljo je tudi letni naročniški načrt z 10-odstotnim pribitkom v primerjavi z možnostjo 3-letne vnaprejšnje plačljive naročnine.

Trenutno se lahko licence v podjetju pretvorijo le kot „vse ali nič“.

Trenutno je treba licence, ki niso na aktivni vzdrževalni pogodbi najprej nadgraditi in skleniti vzdrževalno pogodbo, preden se lahko izkoristijo prednosti programa za pretvorbo. Družba Graphisoft lahko po lastni presoji pozneje ponudi neposredne poti za pretvorbo licenc, ki niso licence SSA/Forward.

Kupon za poseben popust za pretvorbo bo potekel, pretvorjene naročnine pa se bodo obnovile po standardni ceni iz cenika naročnin. Druga možnost je, da se stranke s svojimi licencami vrnejo na trajne licence. V takih primerih bodo njihove trajne licence spremenjene na najnovejšo trajno verzijo Archicada – to je na različico, ki je takrat dostopna strankam z vzdrževalno pogodbo – čeprav brez vključitve vzdrževanja za naprej.

Ne. Uporabniki, ki se odločijo zapustiti program za pretvorbo podjetja Graphisoft, se bodo vrnile na pot trajne licence brez vzdrževalne pogodbe, kar pomeni, da bo njihov sklad licenc posodobljen ob odhodu, ne pa tudi v prihodnosti. Družba Graphisoft lahko po lastni presoji pozneje ponudi neposredne poti pretvorbe za licence brez vzdrževalne pogodbe.

Ko uporabnik vstopi v program za pretvorbo, se mora odpovedati svojim trajnim licencam Archicad. V zameno bo prejela enako število naročniških licenc. Vendar bo podjetje Graphisoft zaradi zagotavljanja združljivosti za nazaj za projekte strank, ustvarjene z Archicadom 25 ali prejšnjimi različicami, stranki zagotovilo tudi niz trajnih licenc Archicad 25, imenovanih licence za združljivost (compatibility licences), ki se bodo uporabljale za delo na teh prejšnjih projektih. Upoštevajte, da uporabnik ne sme hkrati uporabljati naročniških licenc in licenc za združljivost – v vsakem trenutku lahko uporablja le eno ali drugo. Poleg tega stranka ne sme prodati, dati v zakup ali prenesti licence za združljivost tretji osebi.

Kot del ugodnosti v našem programu za pretvorbo zagotavljamo združljivost z Archicadom 13, tako da pretvorjene trajne licence ostanejo v vaših rokah kot trajne licence Archicad 25. Tako lahko odprete/urejate projekte, ki so stari do 15 let, hkrati pa še vedno koristite licenco v oblaku programa Archicad Collaborate.

Obstoječe (prej kupljene) licence strank so neodvisne od programa pretvorbe „SSA/Forward to Subscription“, zato za te licence veljajo Graphisoftovi standardni pogoji naročnine (vključno s cenami).

Graphisoftovi naročniški izdelki delujejo s sodobno tehnologijo licenciranja v oblaku. Tako se lahko licence dodelijo posameznikom kot „imenske licence“, lahko pa se dodelijo tudi skupini uporabnikov kot sklad „omrežnih licenc“, kjer lahko uporabniki te plavajoče licence uporabljajo po načelu „kdor prej pride, prej melje“. Uporabniki lahko z imenovanimi licencami v oblaku do 7 dni ostanejo tudi brez povezave. Podpora za plavajoče licence bo na voljo v tretjem četrtletju 2024 in bo na voljo vsem strankam naročnine Archicad Collaborate za nazaj.

Zaradi jasnosti: „zasebni oblak“ pomeni, da boste lahko BIMcloud gostili na svojih strežnikih, v podatkovnem centru po lastni izbiri ali celo v lokalni pisarni. In da, Graphisoft pripravlja rešitev, ki bo to možnost zagotavljala z isto tehnologijo licenciranja v oblaku. Del paketa bo funkcionalnost „prinesi svojo licenco“, kar pomeni, da bodo uporabniki lahko sodelovali v drugem oblaku BIMcloud kot gostje, vendar z uporabo lastne licence iz lastnega podjetja. Informacije o teh možnostih vam bomo posredovali pozneje.

Kasneje v letu 2024 bo Graphisoft ponudil možnost vmesne pretvorbe licenc SSA/Forward. V takem primeru bosta stranki dosegli finančno poravnavo, katere postopek in mehanika se lahko razlikujeta glede na trg. Dodatne informacije bodo posredovane lokalno, ko bo ta možnost na voljo na določenem geografskem območju. Za srednjeročne spremembe pogodb SSA/Forward bo potreben obojestranski dogovor vseh strank – zato se bo takšna pretvorba zgodila le na zahtevo stranke in ob podpori vključenega partnerja.

Trajna licenca v programski opremi pomeni, da imate trajno pravico do uporabe programske opreme, za katero ste jo kupili (tj. različice, za katero ste jo kupili). To pomeni, da vsaka trajna licenca za program Archicad, kupljena pred 31. decembrom 2025, daje pravico do uporabe programske opreme „kot je“, dokler imate združljivo strojno opremo in operacijski sistem, na katerih jo lahko zaženete. Nasprotje „trajne“ licence ni licenciranje v oblaku (to je tehnična rešitev – glejte naslednje vprašanje), temveč „naročniško“ licenciranje, ki vam daje pravico do uporabe programske opreme (njene najnovejše različice), dokler imate aktivno naročnino.

Licenciranje v oblaku je posebna tehnična rešitev za licenciranje programske opreme. Imenuje se „v oblaku“, ker licenco v oblaku gosti prodajalec (Graphisoft), stranka pa lahko upravlja dostop prek spletnega vmesnika. Privzeto so licence v oblaku „poimenovane“ licence, kar pomeni, da je vsaka povezana z določenim uporabnikom. Kot je bilo omenjeno zgoraj, Graphisoft pripravlja tudi ponudbo omrežne/plavajoče vrste licenc (predvidoma v tretjem četrtletju 2024).

Pri licenciranju gre za dostop do programske opreme in ne za dostop do vsebine, ustvarjene s to programsko opremo, kar pomeni, da lahko Archicad z licencami v oblaku odpira projekte, ustvarjene z Archicad s fizičnimi licencami na podlagi ključev, in obratno. Enako velja za Archicade s trajnimi in naročniškimi licencami. Tako bodo podjetja z mešanim naborom licenc (trajne in naročniške) lahko odpirala, urejala in delala na istem projektu.

Naravno je, da naročniški izdelki imetnikom licenc zagotavljajo pogostejše posodobitve, saj omogočajo hitrejše zagotavljanje inovacij in popravkov napak. Vendar to ne pomeni „prisilnih“ posodobitev – nadzor (in odgovornost) nad posodabljanjem ostaja pri uporabniku. To podpira tudi uporabnike, ki raje ohranjajo svoje različno licencirane programe Archicad na isti verziji, da zagotovijo združljivost.

Ukinitev vzdrževalnih pogodb (SSA/Forward) kot nakupne možnosti po 31. decembru 2025 ne bo vplivala na to, kako se bodo v prihodnje servisirale aktivne pogodbe SSA/Forward. Če je partner Graphisoft na katerem koli trgu imenovan storitveni partner za SSA/Forward, bo še naprej zagotavljal te storitve kot danes.

BIMx

Naj bodo vaše predstavitve najboljše kjerkoli

BIMcloud SaaS - TEAMWORK

Sodelujte s svojo ekipo in drugimi strokami iz drugega konca sveta pri projektih vseh velikosti in zahtevnosti. Odprti standardi in delovni tokovi pomenijo, da je sodelovanje zagotovljeno – ne glede na to, katero programsko opremo uporabljajo drugi člani ekipe.

BIMcloud SaaS – BIMcloud, rešitev “vse v enem” ki gostuje na strežnikih podjetja Graphisoft